Uwaga: naprawdę uzależniają!
________________
☑️Składniki:
🔹Opakowanie ciasta francuskiego
🔹2–3 łyżki kremu pistacjowego (u mnie: @boccabocca_official)
🔹1 jajko
🔹Cukier puder do posypania
☑️Przygotowanie:
1. Rozwiń ciasto francuskie i posmaruj je kremem pistacjowym.
2. Zwiń w ciasną roladę, dokładnie dociskając.
3. Pokrój roladę na plasterki (najlepiej nitką, by zachować ładny kształt).
4. Ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Posmaruj roztrzepanym jajkiem.
6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180–190°C przez 10–15 minut, aż się ładnie zarumienią.
7. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem i podawaj z filiżanką kawy.
_________________
Do przygotowania użyłam produktów marki @boccabocca_official
#reklama
_________________
Spróbuj i daj znać, czy też się w nich zakochasz!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz