Ciasteczka Pistacjowe

sobota, 10 maja 2025

Aromatyczne ciasteczka pistacjowe z ciasta francuskiego – tylko z dwóch składników, minimum pracy, maksimum smaku!

Uwaga: naprawdę uzależniają!

________________

☑️Składniki:


🔹Opakowanie ciasta francuskiego

🔹2–3 łyżki kremu pistacjowego (u mnie: @boccabocca_official)

🔹1 jajko

🔹Cukier puder do posypania


☑️Przygotowanie:


1. Rozwiń ciasto francuskie i posmaruj je kremem pistacjowym.


2. Zwiń w ciasną roladę, dokładnie dociskając.


3. Pokrój roladę na plasterki (najlepiej nitką, by zachować ładny kształt).


4. Ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.


5. Posmaruj roztrzepanym jajkiem.


6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180–190°C przez 10–15 minut, aż się ładnie zarumienią.


7. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem i podawaj z filiżanką kawy.

_________________

Do przygotowania użyłam produktów marki @boccabocca_official

#reklama

_________________

Spróbuj i daj znać, czy też się w nich zakochasz!

____________




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia